Vždy 100% diskrétní sexshop
Internetový sexshop Banánek.cz
Chcete poradit? Volejte 730 995 427 (Po-Pá 7.00-18.00)

Jak vybrat kondomy?

Kondomů je na trhu celá řada, jak se ale v nabídce zorientovat a vybrat ten správný? Sexshop Banánek vám pomůže vybrat ten nejvhodnější právě pro Vás.

Jak vybrat kondomy?

Materiál kondomů

Klasickým a nejčastěji používaným kondomem je kondom vyrobený z latexu. S tímto kondomem můžete použít lubrikační gely na vodní, nebo silikonové bázi. Určitě se vyhněte olejům. Latex však může u někoho způsobit alergickou reakci.

Náhražkou za latexový kondom je kondom vyrobený z polyuretanu. Tyto kondomy bývají sice cenově o něco dražší, než klasický latexový kondom, na druhou stranu jsou ale tenčí a dopřejí Vám „real feel“ a nedochází u nich ke snižování citlivosti penisu.

Tipy na nejprodávanější kondomy

Velikost kondomů

A jak vybrat správnou velikost? Klasický kondom je obvod zhruba 56mm, což je takový průměr velikosti střední Evropy. Pro někoho to může být dostačují, někoho však tyto kondomy už škrtí a je to nepříjemné. V tomto případě sáhněte po větší velikosti kondomů XL, XXL či King Size, které mívají průměr kolem 60 mm, 65 mm a výš. Naopak pokud je pro Vás středoevropský průměr až moc a potřebujete menší velikost, lze pořídit kondom s průměrem kolem 4,5 cm.

Pro správné padnutí kondomu je důležité, aby obvod penisu v erekci, měřený u jeho základny, byl o něco větší než dvojnásobek nominální šířky kondomu.

 

Síla materiálu a extra ochrana

Jak již bylo zmíněno výše, kondomy z polyuretanu bývají tenčí, než latexové a dopřejí Vám reálnější zážitek. Naopak pokud chcete zesílené kondomy pro extra ochranu, jsou dostupné v různých variantách. Nezapomeňte však, že dojde k mírnému znecitlivění Vašeho penisu. Avšak nemusí to být vždy na škodu a pomůže Vám to udržet déle erekci, pokud občas bojujete s předčasnou ejakulací.

Další možnosti zvýšení ochrany jsou kondomy, které obsahují spermicidní látky. Zde Vás a Vaši partnerku nechrání pouze mechanickým způsobem, ale i chemickým.

Tipy na závěr:

  • Chcete dopřát partnerce nový zážitek? Kupte kondomy s vroubky. Budou ji příjemně dráždit.
  • Na trhu je na výběr i spousta barev kondomů. Pro srandu klidně můžete koupit červený, modrý, nebo třeba zelený a zahrát si v posteli na Hulka. Na romantický večer při svíčkách je však radši nechte v šuplíku a sáhněte po klasice.
  • Mrkněte na kondomy s ovocnou příchutí a vůní.
  • Pokud jste vegan nebo máte podobné etické přesvědčení, dají se sehnat kondomy, které neobsahují živočišné složky testované na zvířatech.

Máte ještě nějaký dotaz? Zeptejte se v diskuzi pod článkem, rádi Vaši dotazy zodpovíme.

Autor článku

Autor Ann C

Ann C Anna C píše ráda o sexu, erotice a všem, co s tím souvisí. Ráda sbírá zajímavé informace a zkušenosti a sdílí je s ostatními.

Sdílejte článek

Chcete lepší partnerský sex? Stáhněte si e-book

Chcete lepší partnerský sex? Stáhněte si e-book

Toužíte po změně a máte chuť zpestřit si svůj milostný život?

Stáhnout e-book

Dejte nám vědět, co si o článku myslíte. Napsat komentář

Komentáře 2

Avatar Nadržená Nadržená před 1 měsícem

Já také raději bez

Avatar Nadržená buchtička Nadržená buchtička před 1 měsícem

Je důležitý aby seděl a neškrtil, ale kdybych si mohla vybrat, tak raději bez :D

Napsat komentář

Avatar

Další články

Wow
Tipy a radyNákupní rádce

Jak vybrat čistící prostředek pro erotické pomůcky? Zbožňujete své erotické pomůcky a své kamarády z tajného šuplíku rozkoše? Starejte se o ně s láskou a péčí .Správná péče o erotické pomůcky je klíčová pro jejich dlouho živostnost a zajištění bezpečného používání.

Ann C 12.1.2024
Jak vybrat venušiny kuličky?
Erotické pomůckyNákupní rádce

Jak vybrat venušiny kuličky? Na trhu je spoustu druhů, tvarů, rozměrů, velikostí, materiálů a barev Venušiných kuliček, které ale budou ty nejlepší pro Vás?

Ann C 1.1.2024
Sexy Merry Christmas. Tipy na sexy vánoční dárky
Erotické pomůcky

Sexy Merry Christmas. Tipy na sexy vánoční dárky Vánoce se pomalu, ale jistě blíží a už byste měli začít shánět ty nejlepší vánoční dárky. Ponožky a kosmetické balíčky ze supermarketu jsou klasika, ale zkuste se zamyslet a určitě přijdete na něco lepšího. Ti, kteří mají na vymýšlení dárků méně fantazie, se mohou inspirovat u nás!

Ann C 2.11.2023